Speculaaswafels

Binnenkort is het zo ver, dan is Sinterklaas jarig! En wat bak je dan beter dan heerlijke zachte speculaaswafeltjes? Met een derde minder suiker en een heerlijke smaak is dit het ideale toetje om de Sint zijn verjaardag te vieren!

Speculaaswafels minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (voor 30 wafeltjes):
- 300 gram boter
- 1 snuifje zout
- 235 gram suiker
- 90 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 5 eieren
- 5 à 10 gram Speculaaskruiden naar smaak
- 1 tas bruiswater
- 500 gram zelfrijzende bloem
- 3 eetlepels amandelmeel

Lekker zachte wafeltjes zijn altijd een succes. Zeker als je ze wat gezonder kan maken met vezeltjes erbij! Met 3 gram vezel per wafeltje is het het ideale vier-uurtje voor de kinderen, zeker als ze wat moeite hebben met een vlotte stoelgang. En als je hier dan de heerlijke smaak van de lievelingskoek van de Sint aan toe kan voegen, is het feest helemaal compleet! Het recept is zeer eenvoudig dus de kinderen kunnen gerust meehelpen. 

Om te beginnen smelt je de boter samen met het snuifje zout. In een ander potje voeg je de suiker, SuperRoots Cichoreiwortelvezel, het amandeelmeel en de speculaaskruiden samen. Meng dit even door mekaar. Klop dit poedermengsel samen met de eieren tot een romige massa. Voeg er nu de gesmolten boter en het bruiswater aan toe. Tot slot klop je er de gezeefde zelfrijzende bloem onder. Klop dit alles tot je een glad deeg hebt.

Zet je wafelijzer klaar en laat het warm worden. Vet in met een beetje olie. Giet een lepel deeg in het wafelijzer. Ik gebruik hiervoor een ijsschep, zeer handig en de ideale hoeveelheid deeg voor kleine wafeltjes. 

Als de wafeltjes afgekoeld zijn, zijn ze klaar om in de schoen te leggen. Wat zal de sint daarvan smullen! Of misschien de kinderen zelf? Ze passen perfect in het assortiment :-) Smakelijk! 

Speculaaswafels SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie