Spookjes Cake Pops

Griezelige spookjes cake pops als lekkere halloweensnack, met wat minder suiker en meer vezel. Ideaal om te griezelen met de kids bij een halloweenfilm! Smullen maar!

SuperRoots Cichoreiwortelvezel griezelige Cake Pops halloween minder suiker meer vezel

Deze halloween besloot ik de cake pop machine van mijn broer maar eens te leren en creatief aan de slag te gaan met de kinderen. Die vinden het altijd leuk om te bakken, zeker als er chocolade mee gepaard gaat! Toegegeven, er is nog werk aan de versierkunsten, maar voor een eerste keer vind ik deze spookjes toch al geslaagd!

Hoe gaan we te werk? 
Verzamel eerst al je ingrediënten (voor ongeveer 25 cake pops):
- 130 gram boter (op kamertemperatuur)
- 125 gram zelfrijzende bloem
- 100 gram kristalsuiker
- 25 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 2 eetlepels melk
- 2 eieren

Voor de spookjes-versiering heb je witte suikerpasta en een donkere stift/icing pen nodig.
Je kan ook chocolade smelten en wat gekleurde sprinkels nemen om ze te versieren, dat is iets makkelijker voor de kinderen.

We beginnen eraan. Meng in je mengkom de suiker en SuperRoots vezel door mekaar. Klop dit nu met de boter tot een luchtig mengsel. Voeg er dan een voor een de eieren bij. Hierna klop je er de bloem beetje bij beetje door. Tot slot nog 2 eetlepels melk. Je beslag is al klaar!

Warm nu je cake pop machine op. Doe het beslag in een spuitzak, dat is makkelijker om het deeg mooi in de vormpjes te krijgen. Spuit de halve bolletjes vol deeg en laat de cakejes bakken tot ze mooi rond zijn. Je kan testen of ze klaar zijn door er even in te prikken. Als er niets meer aan je prikker hangt zijn ze klaar!

Laat even afkoelen op een taartrooster. Als ze helemaal koel zijn, zijn ze klaar om te versieren!
Prik ze op een stokje. Duw niet te hard want je duwt zo door het bolletje heen. Rol je witte suikerpasta uit tot een dun dekentje en leg dit over het cakeje. Nog 2 oogjes en een mond, of eender welke versiering naar keuze, en klaar is kees!

Smullen (en griezelen) maar :-)

Spookjes cake pops SuperRoots Cichoreiwortelvezel minder suiker 


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie