Tomaat-Mozarella Wafels met Serranoham en gegrilde groentjes

Haal de zuiderse sferen al wat in huis met deze Mozzarella ham wafels met zongedroogde tomaatjes. Eenvoudig en gezond met SuperRoots Cichoreiwortelvezel. En ook nog eens lekker origineel :-)

Mozzarella wafels SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken

Ingrediënten (voor 8 wafeltjes/4 personen):
- 150 gram half-volkoren speltbloem
- 4 theelepels SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- 30 gram boter
- 150 ml melk
- 50 gram Serranoham
- 50 gram geraspte Mozzarella
- 100 gram half zongedroogde tomaatjes
Voor lekkere gegrilde groentjes (voor 4 personen):
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 2 zoete puntpaprika's
- 20 kerstomaatjes
- Olijfolie, peper, zout, Italiaanse kruiden

De vorige hartige wafels waren zo in de smaak gevallen dat ik direct eens een andere versie wou proberen ook! Deze keer gaan we de Italiaanse toer op, met Mozarella Tomaat wafeltjes met Seranoham. Een heerlijk avondmaal met gegrilde groentjes erbij en wat SuperRoots natuurlijk!

Om te beginnen snij je je hartige ingrediënten, de Seranoham en de half-zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes. Weeg de mozarella ook al af.

Nu beginnen we aan het wafeldeeg. In een kommetje meng je de bloem, het bakpoeder en de SuperRoots Cichoreiwortelvezel door mekaar. In een grotere mengkom doe je de 2 eidooiers. Hou het eiwit apart in een andere kom. Voeg dan het bloemmengsel bij de eidooiers. Giet er al kloppend de melk bij. Als je een mooi glad deeg hebt doe je er de gesmolten boter, tomaatjes, ham en kaas bij. Weer even door mekaar mengen nu. Tot slot klop je de 2 eiwitten stijf en spatel je deze rustig door het deeg. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout, naar smaak. Ziezo, dit is al klaar!

Voor de gegrilde groentjes snij je de aubergines in lange plakken van ongeveer 1 cm dik. De courgettes snij je dwars door zodat je allemaal mooie schijfjes hebt. De puntpaprika's snij je in drie lange stukken. Leg deze in verschillende ovenschalen. Ze mogen best wat over elkaar heen liggen, maar niet te dik. Besprenkel de groentjes met olijfolie, Italiaanse kruidenmix, peper en zout. De kerstomaatjes leg je er kris kras doorheen. 

Eten de kinderen niet zo graag gegrilde groenten? Maak dan leuke courgette minipizza's. Hiervoor neem je enkele schijfjes courgette, beleg deze met schijfjes tomaat en Mozarella. Deze kunnen zo ook mee de oven in.

Mozzarellawafels kinderen gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

De groentjes moeten nu een kwartiertje de oven in aan 180°C. Hou ze goed in het oog en proef om te kijken of ze klaar zijn.

Verhit je wafelijzer en smeer eventueel in met wat olie. Doe het deeg erin en laat enkele minuten goed bakken tot ze licht bruin zijn. Haal de wafel uit het ijzer en dien onmiddellijk op, met wat gegrilde groentjes erbij. Ze zijn immers het lekkerst als ze warm gegeten worden. 

Mozzarellawafels wafelijzer gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Als de smaak wat sterker mag kan je ook een parmezaan kaas gebruiken in plaats van Mozarella of verse basilicum erbij doen. Je kan er gerust mee variëren, dat is het leuke aan deze wafeltjes! Smakelijk :-)

Mozzarella wafels gezond bakken SuperRoots cichoreiwortelvezel gegrilde groenten


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie