Valentijnstaart met Framboosjes

Valentijn komt eraan. Wat is er beter om je partner, wederhelft, liefje of schattebout te verrassen dan een heerlijke taart? Met wat minder suiker, meer vezel en heerlijk verse framboosjes is het ook nog eens wat gezonder! En bovendien belachelijk lekker, smullen maar!

Valentijn taart biscuit gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

 Ingrediënten:
- 5 eieren
- 110 gram suiker
- 40 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- ¼ tl zout
- 150 gram bloem
- 300 ml slagroom
- 150 gram magere Griekse Yoghurt
- 1 eetlepel poedersuiker
- 20 verse frambozen (of zoveel als jij er wil om je taart te versieren)
- taartdecoratie naar keuze

Ik wou graag een hartjestaart maken, dus ging ik op zoek naar een mooie taartvorm. Ik vond echter enkel een lage hartjesvorm. Daarom gebruikte ik ook nog 2 kleine vormpjes om op de grote te zetten. Ook al kon ik mijn biscuit dan niet in 2 snijden, zo kreeg ik toch een mooie bovenlaag. Vervolgens moest ik een recept voor biscuitdeeg hebben, want het is de eerste keer dat ik dit maakte. Hiervoor ging ik te raadde bij Rutger Bakt. Hij geeft hele goede baktips voor basisrecepten. Natuurlijk gebruikte ik wat minder suiker en in de plaats daarvan SuperRoots Cichoreiwortelvezel om de taart wat gezonder te maken!

Ok, we gaan aan de slag en beginnen uiteraard met het biscuitdeeg. Verwarm al eerst de oven voor op 180°C. Het geheim van een mooie luchtige biscuit is het warm opkloppen van de eieren met de suiker. We hebben dus een hittebestendige kom nodig. Doe hier de eieren in. Meng de suiker, SuperRoots en het zout even door mekaar en voeg dit bij de eieren. Plaats de kom nu op een au bain-marie en klop het eiermengsel tot ongeveer 37°C op deze manier. Je weet wanneer het warm genoeg is als je je vinger in het mengsel steekt en dit niet meer koud aanvoelt. Laat het zeker niet veel warmer worden! Als het warm genoeg is, neem je het mengsel van het vuur en klop je nog een 5-tal minuten verder tot het mengsel weer op kamertemperatuur is en het een schuimige witte massa is die best al stijf aanvoelt. Zeef nu de bloem door het mengsel en spatel hem er rustig onder tot er geen klonters meer zijn. Doe zeker niet de volledige hoeveelheid bloem er ineens bij maar zeef er beetje bij beetje onder. Hierna doe je het deeg onmiddellijk in de bakvorm (vul hem tot ongeveer 2/3, want het deeg rijst nog heel wat!) en bak zo'n 25 à 30 minuten. Hij is klaar als je erin prikt en er geen deeg meer aan je prikker hangt. Ook zou hij elastisch moeten terugveren als je er even op duwt.

Valentijnstaart biscuit SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken
Zo, je biscuit is al klaar, nu enkel de versiering nog! Wacht wel even tot de biscuit afgekoeld is. Klop daarna de room met de bloemsuiker stijf en meng er nadien de Griekse Yoghurt onder. Bestrijk hiermee de volledige taart en eventueel de kleinere vormpjes die je op de taart wil zetten. Vervolgens versier je naar hartelust met framboosjes en taartdecoratie naar keuze. Ik gebruikte gouden chocoladekrullen voor de zijkanten en wat rode bolletjes voor op de kleine hartjesvormpjes.

En klaar om te smullen! Deel zeker jouw Valentijnscreatie met ons op Facebook of Instagram via #lekkermetvezel en @SuperRootsVezel. We kijken er al naar uit!

Valentijnstaart SuperRoots Cichoreiwortelvezel minder suiker meer vezel gezond bakken


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie