Vanille Chocolade Wafeltjes

Een heerlijk tussendoortje makkelijk mee te nemen als je op een zonnige dag een uitstapje met het gezin maakt. Met deze vanille chocoladewafeltjes breng je nog meer kleur in je dag, zeker omdat ze wat minder suiker en meer vezel bevatten dan het standaard wafeltje. Smullen gegarandeerd voor groot en klein!

 

Vanille Chocolade wafels gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Ingrediënten (voor ongeveer 16 wafeltjes):
- 400 gram zachte boter
- 500 gram patisseriebloem
- 250 gram kristalsuiker
- 50 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 1 vanillestokje
- 6 eieren
- 50 gram cacaopoeder
- snuifje zout

Deze keer liet ik me inspireren door Jeroen Meus en zijn boek Dagelijkse Kost. Wafeltjes zijn altijd een succes en dan zeker als ze half vanille en half chocolade zijn. Met wat minder suiker en wat meer vezel smaakt zo een tussendoortje eens zo goed.

Ze zijn natuurlijk ook helemaal niet ingewikkeld om te maken. Haal alvast je wafelijzer uit want dat moet straks in actie schieten.
De boter haal je minstens een half uur op voorhand uit de koelkast zodat die zacht kan worden.
Neem een mengkom en doe hierin de bloem, suiker, bakpoeder en SuperRoots Cichoreiwortelvezel. Snij het vanillestokje overlangs in tweeën en schraap er de zaadjes uit. Doe deze bij het bloemmengsel.
Snij de zacht geworden boter in stukjes en doe ook deze bij het bloemmengsel. De eieren mogen er ook al bij. Tot slot nog een snuifje zout en mengen maar!

Wanneer het deeg tot een mooi geheel gemengd is doe je de helft in een tweede kom. Hier meng je het cacaopoeder onder.

Zet nu je wafelijzer aan en laat het heet worden. Schep er nu een helftje chocoladedeeg en een helftje vanilledeeg in, vlak tegen elkaar. Bakken maar en je krijgt een mooi wafeltje met twee kleuren!
Even afkoelen op een rooster en klaar is kees. Smakelijk!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie