Vanillewafels

Niets zo heerlijk als een lekker zacht wafeltje. En als dat dan ook nog eens een vierde minder suiker bevat? En 3 gram vezel per wafeltje? Dan smaakt dat natuurlijk nog meer! Van deze wafeltjes zal het hele gezin met volle teugen genieten!

Vanillewafels minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (voor 30 wafeltjes):
- 300 gram boter
- 1 snuifje zout
- 235 gram suiker
- 90 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 5 eieren
- 4 pakjes vanillesuiker (of 35 gram)
- 1 tas spuitwater
- 500 gram zelfrijzende bloem

 Lekker zachte wafeltjes zijn altijd een succes. Zeker als je ze wat gezonder kan maken met vezeltjes erbij! Met 3 gram vezel per wafeltje is het het ideale vier-uurtje voor de kinderen, zeker als ze wat moeite hebben met een vlotte stoelgang. 3 gram vezel is de ideale hoeveelheid per portie voor kinderen van 2 tot 6 jaar :-)

Vanillewafels ingrediënten SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Om te beginnen smelt je de boter samen met het snuifje zout. In een ander potje voeg je de suiker, SuperRoots Cichoreiwortelvezel en pakjes vanillesuiker samen. Meng dit even door mekaar. Klop dit poedermengsel samen met de eieren tot een witte romige massa. Voeg er nu de gesmolten boter en het water aan toe. Tot slot klop je er de gezeefde zelfrijzende bloem onder. Klop dit alles tot je een glad deeg hebt.

Vanillewafels deeg SuperRoots Cichoreiwortelvezel en minder suiker

Zet je wafelijzer klaar en laat het warm worden. Vet eventueel een beetje in met olie. Giet een lepel deeg in het wafelijzer. Ik gebruik hiervoor een ijsschep, zeer handig en de ideale hoeveelheid deeg voor kleine wafeltjes. 

Vanillewafels SuperRoots Cichoreiwortelvezel op rooster afkoelen

Ziezo, nog even afkoelen op een rooster en het genieten kan beginnen! Je kan ze makkelijk een week bewaren als je ze in een goed gesloten doos doet. Smakelijk! 

Vanillewafels minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie