Heerlijk smeuiige vegan wafeltjes, dat kan toch niet anders dan een succes zijn? Met een heerlijk bananensmaakje zijn deze zeker een topper op elk feest. Met 3 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel per wafeltje krijg je zo ineens ook je portie vezel binnen! Smakelijk!
Ingrediënten (voor 30 wafeltjes):
- 300 gram kokosolie
- 1 snuifje zout
- 100 gram kokosbloesemsuiker
- 4 bananen
- 90 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 4 pakjes vanillesuiker (of 35 gram)
- 1 tas ongezoete amandelmelk
- 500 gram zelfrijzende bloem
Om te beginnen smelt je de kokosolie samen met het snuifje zout. In een ander potje voeg je de kokosbloesemsuiker, SuperRoots Cichoreiwortelvezel en vanillesuiker samen. Meng dit even door mekaar. Mix de bananen tot ze volledig plat zijn. Klop nu het suiker-vezelmengsel samen met de bananen. Voeg hier de gesmolten kokosolie en de amandelmelk aan toe. Tot slot klop je er de gezeefde zelfrijzende bloem onder. Klop dit alles tot je een glad deeg hebt.
Zet je wafelijzer klaar en laat het warm worden. Vet eventueel een beetje in met olie. Giet een lepel deeg in het wafelijzer. Ik gebruik hiervoor een ijsschep, zeer handig en de ideale hoeveelheid deeg voor kleine wafeltjes.
Ziezo, nog even afkoelen op een rooster en het genieten kan beginnen! Smakelijk!