Vegan Frambozentaart

Deze Vegan Frambozentaart is de hemel op aarde. Heerlijk, supergezond, fris en fruitig, wat wil je nog meer? Bovendien bevat deze taart wat minder suiker en wat extra plantaardige vezel, dankzij SuperRoots Cichoreiwortelvezel natuurlijk! Ideaal voor een warme dag want je eet hem het best ijskoud.

Vegan frambozentaart extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten: 
Voor de bodem:
- 210 gram rauwe amandelen
- 90 gram zachte (Medjoul) dadels
- ½ tl zeezout
- 40 ml water
Voor de 2 bovenste lagen:
- 225 gram rauwe cashewnoten
- Sap van 2 citroenen
- 1/2 tl (of naar wens) vanillepoeder of vanille-extract
- 80 gram kokosolie
- 50 ml ahornsiroop
- 30 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 100 gram (bevroren) frambozen
Extra: verse of bevroren bessen voor decoratie 

Het was hoog tijd om eens een authentiek receptje voor een vegan cheesecake toe te voegen aan ons receptenboekje, en waar ga je dan beter te rade dan bij Rens Kroes? Op haar website vonden we een absolute aanrader: Vegan Frambozentaart. En wie zouden wij zijn als wij niet nog net wat minder suiker en wat extra vezel zouden gebruiken? Natuurlijk gaan we ook hier weer aan de slag met onze 100% plantaardige cichoreiwortelvezel om deze vegan taart nog gezonder te maken. 

Aan de slag!
Voor dit recept begin je best de avond op voorhand al met de eerste stap. Je moet namelijk de cashewnoten een nacht of 4 uren te week zetten in warm water. 

Als dit gebeurd is kunnen we aan de bodem beginnen. Doe de noten, het zeezout en de dadels in je blender totdat het een mooi gemengde massa is en giet er het water bij. Mix nog een keer tot een glad deeg. Neem een springvorm van 16 cm diameter. Bedek de bodem met het deeg en druk goed aan. Maak je blender proper want we hebben deze ook nodig voor de 2 volgende lagen.

De vulling bestaat uit 2 lagen: een middelste witte laag en een roze toplaag. Voor de middenlaag beginnen we met het verwarmen van de kokosolie. Doe vervolgens alle ingrediënten behalve de frambozen in de keukenmachine of blender totdat het een mooi romig geheel wordt. Schep vervolgens ⅓ van de resulterende witte massa in de springvorm.

De resterende witte massa vormt de basis voor de toplaag. Hier doe je nu de frambozen bij. Mix verder tot een rozige dikke massa. Schep deze op de witte middenlaag en strijk glad.

Bijna klaar om van te smullen, maar je zal wel nog even geduld moeten hebben. De taart moet namelijk 5 à 6 uur in de vriezer om af te koelen en vorm te krijgen. Zo kan je hem tot 3 maanden bewaren! Als je klaar bent om ervan te genieten verhuis je hem naar de koelkast voor een uurtje. Daarna is hij zeer makkelijk aan te snijden en mooi te serveren. Smakelijk!

Vegan Frambozentaart SuperRoots Cichoreiwortelvezel


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie