Vegan frambozen crumble

Op zoek naar een leuk, lekker én gezond taartje? Probeer dan zeker deze vegan frambozen crumble eens. Met extra vezel en snel klaar, meer moet dat niet zijn vandaag!

Vegan frambozen crumble SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (voor taartje van ongeveer 24 cm):
Bodem
- 200 gram havermeel (havermout gemalen in keukenmachine)
- 5 el gesmolten kokosolie
- 2 eetlepels SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 6 eetlepels water
- snuf zout
Caramel
- 15 dadels
- 1 kopje water
- 1/2 tl vanillepoeder of vanille-extract
- snuf zout
Frambozen laag
- 250 gram (bevroren) frambozen
Crumble
- 90 gram havermout
- 4 el (ong 120 ml) gesmolten kokosolie
- 4 el siroop naar keuze (dadel/rijst/agave)
- 2 handjes gehakte noten naar keuze
- 1 eetlepel SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- snuf zout

Ik was op zoek naar een lactosevrij en ei-vrij dessert om met de familie van te smullen en toen stootte ik op de frambozen crumble van Lisa Goes Vegan. Een top idee! En heel makkelijk om nog net dat ietsje minder suiker en extra vezel te gebruiken. Dat komt helemaal goed!

Hoe gaat dat in zijn werk? Het is eigenlijk heel eenvoudig en snel klaar. Begin met het voorverwarmen van je oven op 180° C. Neem een taartvorm, dit kan een springvorm zijn maar een gewone ronde taartvorm gaat ook. Bekleed de onderkant van de vorm met bakpapier. We starten met het maken van de bodem. Vermaal hiervoor eerst 200 gram havermout in de blender. Doe deze haverbloem nu samen met de SuperRoots en het zout in een kom en meng deze kort door mekaar. Voeg hier nu de gesmolten kokosolie en wat water bij en kneed tot een kruimelig samenhangend deeg. Als het genoeg aan mekaar blijft hangen druk je het aan op de bodem van je taartvorm. Is het nog niet samenhangend genoeg? Voeg dan not een beetje water toe. Eens de taartvorm gevuld is met de mooi aangedrukte bodem zet je deze ongeveer 15 minuten in de oven. Hij mag wat bruinkleuren dus iets langer mag ook.

Terwijl de bodem in de oven staat maak je de caramel al door het samenvoegen van de dadels, water, vanille en zout in de blender. Even laten draaien en deze is al klaar voor straks.

Ook aan de frambozenlaag kan je al beginnen. Let goed dat de frambozen op kamertemperatuur zijn als je bevroren frambozen gebruikt. Plet de frambozen in een kommetje tot je een frambozenmousse krijgt. Er mogen zeker nog wat stukjes in zitten.

Zo, nu zal de taartbodem wel klaar zijn. Haal hem uit de oven, maar laat de oven maar aanstaan voor de crumble dadelijk. Als de taartbodem afgekoeld is smeer je de dadelcaramel erop. Zet de bodem met caramel een 10-tal minuutjes in de vriezer. Daarna mag de frambozenmousse erop.

Voor de crumble voegen we de havermout, gehakte noten, gesmolten kokosolie, zout, stroop en Superroots samen in een mengkom. Zorg dat alles goed door elkaar geroerd is en verspreid het mengsel dan over een bakplaat met bakpapier. Bak de crumble een 10-tal minuutjes in de oven tot deze goudbruin en knapperig is. Hou hem wel goed in het oog want noten verbrand nogal snel. Roer eventueel even door mekaar in het midden van de baktijd. Laat de crumble wat afkoelen.

Zo, de taart is klaar om te serveren. Strooi de crumble er pas over vlak voor het opeten, zodat deze lekker knapperig blijft. Smakelijk!

Vegan frambozen crumble cichoreiwortelvezel gezond bakken tegen constipatie


Laat een bericht achter