Vegan Pecantaartjes

Een schitterend dessertje om elke oudejaarsavond mee op te vrolijken! Deze Vegan Pecantaartjes passen perfect met een bolletje ijs en een heleboel plezier bij het aftellen naar het nieuwe jaar. Met wat SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij zijn ze nog wat gezonder en zo zorg je ook in het nieuwe jaar voor ieders darmgezondheid! Gelukkig nieuwjaar!

Vegan pecantaartje gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel minder constipatie

Ingrediënten (voor 6 taartjes):
Voor het deeg:
- 75 gram half-volkoren speltbloem (of glutenvrij meel)
- 20 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 1 theelepel kaneel
- ½ eetlepel vanille extract
- 50 gram kokosolie
Voor de vulling:
- 75 gram para- of pecannoten
- 1,5 eetlepel kokosolie
- 1,5 eetlepel bloem (of glutenvrij meel)
- 65 ml water
- 40 ml agavesiroop
- 20 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 22 gram bruine suiker
- ½ theelepel vanille-extract

 Deze vegan taartjes staan op onze planning om te maken als dessert voor oudejaarsavond. Het leuke is dat als je glutenvrij meel gebruikt, ze niet alleen vegan maar ook nog eens glutenvrij zijn! Bedankt aan Christmaholic voor de inspiratie! Wij zullen de taartjes warm serveren met een bolletje ijs om het extra feestelijk te maken, maar ook hier kan je weer in variëren natuurlijk. Er kruipt wat voorbereidingswerk in maar je kan de taartjes nadien in de vriezer steken en makkelijk weer opwarmen op de avond zelf.

We beginnen met het deeg. Voeg hiervoor alle ingrediënten voor het deeg samen en meng ze met de hand tot een mooi deeg. Maak hiervan een bal, wikkel deze in plasticfolie en leg een 10-tal minuutjes in de koelkast. Rol hierna het deeg uit op je werkblad. Doe goed veel bloem op je werkblad en je deegroller want het plakt nogal. Hieruit steek je rondjes van ongeveer 7cm doorsnede. Neem een cupcakevorm, vet deze in en leg hierin de rondjes deeg. Lukt het uitrollen niet, dan kan je ook bolletjes deeg in je hand nemen, deze plat drukken en er zo de cupcakvormpjes mee bekleden. Dat is wat plak en knutselwerk, maar zo lukte het bij mij ook :-) Zet het gevulde bakblik (cupcakevormpjes) in de koelkast. Begin al met het voorverwarmen van je oven op 175°C.

Nu is het tijd voor het maken van de vulling. Smelt hiervoor de kokosolie in een pan, op een middelhoog vuur. Voeg hieraan de 1,5 eetlepel bloem toe en roer enkele minuutjes, zodat het goed gemengd is. Zet het vuur nu wat lager en voeg het water toe onder constant roeren. Hierna kan ook de agavesiroop, SuperRoots en suiker erbij. Laat het geheel 5 minuutjes zachtjes koken zodat het een stevige massa wordt. 

Maal in een keukenmachine de pecannoten fijn. Dit kan ook gewoon op een snijplank met je mes. Er mogen best wat grotere stukjes tussen zitten dus grof hakken is ook voldoende. Dit kan je zelf kiezen.
Haal de pan van het vuur. Door het suikermengsel roer je het vanille-extract en de noten.

Verdeel de vulling over de cupcakevormpjes met deeg in. Bak de taartjes nu in 25 minuten af. Als je ze uit de oven haalt wacht je heel eventjes vooraleer je de taartjes uit de vormpjes haalt. Opdienen en smullen maar! Happy 2019!!!

Vegan pecantaartjes minder constipatie met SuperRoots Cichoreiwortelvezel


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie