Vegan Mini-Donuts

Vegan mini-donuts, een plezier voor de hele familie. Een heerlijke snack, lactose-vrij en zonder ei, maar wel met SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij. Smullen maar!

Vegan Mini donuts gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (voor 35 à 40 mini-donuts):
- 290 gram zelfrijzende bloem
- 120 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 40 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- snuifje zout
- 150 gram kokosolie
- 12 eetlepels appelmousseline
- 200 ml havermelk
- Toppings naar keuze

Mijn neefje ontdekte net dat hij lactose-intolerant is en allergisch voor wit van ei. En we hadden net afgesproken samen donutjes te maken en versieren met de nieuwe donutmachine die ik kreeg voor Kerst... Dus moest ik creatief zijn en zo werden deze heerlijke vegan mini-donuts geboren. Om van te smullen!

Heb je ook zo'n mini donut machine, zet hem dan alvast aan en laat hem opwarmen. Vet lichtjes in met olie.
Voor het deeg meng je eerst alle droge ingrediënten door mekaar. Dat zijn dus de bloem, suiker, vanillesuiker, Superroots en het snuifje zout. Hier klop je dan de appelmousseline onder. Vervolgens de kokosolie en havermelk erbij. Als je een mooi smeuiig deeg hebt is het al klaar!

Doe het deeg in de mini donut machine en laat bakken tot er geen deeg meer aan je priem kleeft als je er in prikt. Ik draai ze ook steeds even om, omdat de bovenkant met zo'n machine toch altijd wat minder bruin gebakken is. Om het deeg makkelijk en zonder al te veel smodderen in de vormpjes te krijgen doe ik het in een spuitzak, dat werkt leuker. Laat de donutjes afkoelen op een taartrooster als ze gebakken zijn.

Met de toppings kan je dan naar hartelust aan de slag. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er hierbij niet op gelet heb of ze wel vegan waren. Het roze glazuur en de versieringen waren alleszins wel lactosevrij!

En erna... Smullen maar! Smakelijk :-)
Deel zeker je eigen creatie met ons op Instagram of Facebook via @SuperRootsVezel en #lekkermetvezel!

vegan mini donuts gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel 


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie