Volkoren Confituur Cakejes

Lama of Unicorn? Met deze leuke vormpjes is elke gebakje een plezier om te eten! Met volkoren bloem en wat extra vezel erbij wordt dit een lekker plezierig tussendoortje.

Volkoren confituur cake gezond bakken met SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Ingrediënten (voor een 12-tal kleine cakjes of 2 grotere cakes):
- 180 gram boter
- 180 gram volkoren patisseriebloem
- 4 eieren
- 100 gram suiker
- 35 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 1 zakje vanillesuiker (16 gram)
- 1 zakje bakpoeder
- snuifje zout
- 12 koffielepels confituur

Ik kocht onlangs leuke nieuwe cakevormpjes, een grote lama en 6 kleine eenhoorns. Die moest ik natuurlijk dringend eens uitproberen! Inspiratie vond ik tijdens Halloween, toen de bloederige halloweencakejes van Colruyt voorbijrolden. Echt gezond kreeg ik deze niet, maar ik maakte ze toch een tikkeltje voedzamer. De ideale test voor de vormpjes, en, ze zijn goedgekeurd!

Het receptje zelf is heel eenvoudig. Om te beginnen haal je de boter al uit de koelkast. Deze moet wat zacht worden. Meng de suiker, het zout, SuperRoots en vanillesuiker door mekaar. Klop dit met de zachte boter romig. Klop er één voor één de eieren onder. Zeef vervolgens de bloem en bakpoeder in de mengkom en klop dit samen met de rest tot een mooi glad deeg.

Verdeel het deeg over je bakvormen. Doe bovenop het deeg de confituur, en duw deze er een beetje in. Zet de vormen in een oven die op 180°C voorverwarmd is. Kleine cakejes bak je ongeveer 20 minuten, een grote cake kan 40 minuten in de over verdragen. Kijk voor de zekerheid altijd even of hij doorbakken is door er met een priem in te prikken. Hangt er geen deeg meer aan? Dan is hij klaar!

Smakelijk :-)


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie