Volkoren Griezelkoekjes

Het is weer Halloween! Dat betekent herfstig weer buiten, gezellige avondjes binnen en erop los griezelen. Ben jij nog op zoek naar een vakantiebezigheid met de kids? Probeer dan zeker deze griezelkoekjes. Leuk versierplezier en heel wat gezonder met minder suiker en meer vezel!

Griezelkoekjes met SuperRoots obstipatie verhelpen

Ingrediënten (voor een 25-tal koekjes):
- 175 gram ongezouten roomboter
- 150 gram kristalsuiker
- 50 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 2 middelgrote eieren
- 1 el gemalen kaneel
- 400 gram halfvolkoren tarwebloem
- 1 tl zout

Het is eigenlijk een heel eenvoudig te maken recept:
Smelt de boter. Meng de boter en suiker in een kom en klop de eieren erdoor. Kneed de kaneel, bloem en het zout erdoor. Dit kneden is gegarandeerd plezier voor de kids, de handen even lekker vuil maken! Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 10 min. in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkblad en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dik. Steek er met de koekvormpjes figuurtjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in de oven in circa 10 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen. Daarna kan het versierplezier beginnen! Hiervoor gebruikte ik de Dr Oetker schrijfstiften.

En dan... Smullen maar! Bedankt aan Albert Heijn voor de inspiratie voor het recept, we maakten het hier enkel wat gezonder!
Smakelijk :-)

 


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie