Volkoren pannenkoeken

Hier deel ik graag mijn favoriete pannenkoekenrecept met jullie, dat bovendien gemaakt is met volkoren bloem en SuperRoots! Gegarandeerd de nodige portie vezels inbegrepen!

Volkoren pannenkoeken gezond bakken met SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Ingrediënten (voor een 15-tal pannenkoeken)
- 300 gram volkoren spelt meel of volkoren patisseriebloem
- 40 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 6 eieren
- ½ theelepel zout
- 750 ml melk
- 90 gram boter (+ wat extra om de pan in te vetten)


Ik maak regelmatig een stapeltje pannenkoeken, gewoon omdat het lekker is, of omdat de eitjes dringend op moeten :-) Ik vries er ook altijd een aantal in, echt makkelijk voor de keren dat we vergeten brood te kopen voor het ontbijt! Dit is ondertussen mijn favoriete pannenkoeken recept, en het valt hier altijd bij jong en oud erg in de smaak!

Pannenkoeken zijn ook erg makkelijk om te maken. Doe het speltmeel, het zout en de SuperRoots Cichoreiwortelvezel in een mengkom. Meng even door mekaar en maak een putje in het midden van het bloemmengsel. Doe hierin de eieren en 250 ml melk en klop tot een glad beslag. Voeg al kloppend de rest van de melk toe. Als laatste stap smelt je de boter en meng je deze nog bij het beslag. Laat het beslag nu ongeveer een uur rusten in de koelkast. 

Pannenkoekentaart pannenkoeken bakken zonder toegevoegde suikers SuperRoots Cichoreiwortelvezel
Bak de pannenkoeken in een koekenpan. Het is een vrij lopend beslag, dus je kan er lekker dunne pannenkoeken mee maken. En natuurlijk, eens gebakken: smullen maar!

Volkoren pannenkoeken gezond bakken met SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie