Marmerkoekjes

Lekkere koekjes met chocolade en vanille, gemarmerd of in de vorm van wandelstokjes. Alleszins heerlijk voor groot en klein met wat minder suiker en meer vezeltjes, van de cichoreiwortel natuurlijk!

Marmerkoekjes gezond bakken tegen constipatie minder suiker SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (voor ongeveer 25 koekjes):
- 225 gram boter
- 125 gram suiker
- 50 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 1 ei
- 350 gram zelfrijzende bloem
- Cacaopoeder

Op zoek naar nog wat kerstige receptjes op internet vond ik inspiratie bij Libelle. Deze koekjes zijn origineel wandelstokjes maar omdat ze nogal plat uit de oven kwamen heb ik ze omgedoopt tot Marmerkoekjes :-)

Om te beginnen breng je de boter op kamertemperatuur. Roer deze dan romig met de suiker. Voeg er het ei bij. Meng in een apart kommetje de bloem en SuperRoots door mekaar en voeg deze toe aan het botermengsel. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

Als het deeg afgekoeld is start je met het voorverwarmen van de oven op 180°C. Verdeel het deeg nu in twee delen waarvan je er een mengt met cacaopoeder tot het bruin genoeg is. Wanneer dat is kies je zelf!

Om marmerkoekjes te maken neem je gewoon een klein bolletje van elk deeg en kneed je dit heel even door mekaar. Niet te lang want anders verlies je het marmereffect. Druk dat gemengde balletje een beetje plat en leg het op een bakplaat met bakpapier. 
Om wandelstokjes te maken neem je een bolletje van elk deeg. Rol deze tot twee lange worstjes en vlecht ze in mekaar en vorm het uiteinde wat om zodat het een wandelstokje lijkt. 

Bak de koekjes nu 12 tot 15 minuten. Daarna laat je ze afkoelen op een rooster. En klaar! :-)

Wandelstokjes koekjes gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel   Marmerkoekjes gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie