Worstenbroodjes

Met wat gehakt en bladerdeeg heb je in een wip deze zelfgemaakte worstenbroodjes op tafel getoverd. Bovendien kan je ook hier weer supergemakkelijk SuperRoots Cichoreiwortelvezel in verwerken, voor je dagelijkse dosis vezels, elke dag!

Worstenbroodjes minder constipatie meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (voor 8 kleine worstenbroodjes, 2 à 4 personen):
- 1 vel bladerdeeg
- 300 gram gehakt
- 2 sneetjes wit brood zonder korst
- 50 ml melk
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- scheutje olijfolie
- 2 flinke theelepels SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- Provençaalse kruiden, peper, zout
- 2 eieren
- Ketchup

In de koelkast lag nog een vel bladerdeeg dat dringend opgebruikt moest worden. Ook in de diepvries had ik nog wat gehakt dat erbij paste. Dus zo bedacht ik dat ik best wel eens zelf worstenbroodjes kon maken en dat ik daar ook heel erg makkelijk SuperRoots in kon verwerken! Inspiratie vond ik bij Jeroen Meus. En dus ging ik aan de slag!

Scheur de 2 sneetjes brood in stukjes en giet de melk erover in een grote mengkom. Snij vervolgens het sjalotje in zeer kleine stukjes en plet het teentje look. Ook dit snij je in heel kleine stukjes. Doe in een pannetje een scheutje olijfolie en bak hier kort de sjalot met look glazig in, zonder te laten verkleuren.

Voeg aan het brood met melk in de mengkom het gehakt en het ei toe, samen met de sjalotsnippers en look. Kruid het met Provençaalse kruiden, peper en zout. Strooi er de SuperRoots over. Meng nu alles goed door mekaar.

worstenbroodjes met extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Verwarm je oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit en snij het in rechthoekjes van ongeveer 8 bij 10 cm. Leg in het midden van elk rechthoekje een streepje gehakt, met erlangs een streepje ketchup (curry of tomaten, kan je zelf kiezen :-) ). Rol de lapjes deeg met gehakt toe en leg deze op een ovenschotel met bakpapier. Aan de bovenkant van elk broodje maak je met een mes wat lichtje sneetjes, niet te diep. 

Klop de dooier van het tweede ei los met een scheutje water. Het eiwit gebruiken we niet. Strijk ieder worstenbroodje in met het eigeel. Dan kunnen ze in de oven. Laat ze 25 minuten bakken en smul er daarna van als ze nog lekker warm zijn! Je kan ze als hapje serveren of als avondeten met wat sla en tomaat erbij. Smakelijk!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie