Zachte witloofsoep

Soep is altijd een goed idee. Voor lunch, als vier-uurtje of als voorgerecht. Maak deze heerlijke soep met wat SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij voor het extra sprankje gezondheid. Smullen maar!

Zachte witloofsoep SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond koken tegen obstipatie

Ingrediënten (voor ongeveer 2 liter soep):
- ongeveer 5 pijlen witloof (1 kg)
- 2 aardappelen
- 2 uien
- 25 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 2 laurierblaadjes
- 1 liter kippenbouillon
- Peper en zout naar smaak
- Toefje room naar smaak
- Boter voor het stoven

Cichoreiwortelvezel wordt ook wel eens witlofwortelvezel genoemd. De SuperRoots vezels ontstaan namelijk uit dezelfde wortels waaruit witloof groeit! Daarom is witloof en SuperRoots dé perfecte combinatie voor een heerlijke soep. De inspiratie voor deze soep zocht ik bij Libelle

Soep is, zoals gewoonlijk, heel makkelijk en snel te maken. Begin met het in kleine stukjes snijden van de ajuin, aardappel en witloof. Stoof de groenten aan in een beetje boter. Hoe langer je de groenten laat stoven, hoe lekkerder de smaak. Laat ze dus zeker mooi glazig worden. Voeg hierna de kippenbouillon en laurierblaadjes toe en laat ongeveer een half uurtje koken.

Mix de soep. Als je wil kan je hem ook even zeven, dan wordt hij nog zachter maar verlies je natuurlijk wel wat van de onoplosbare vezel. Na het mixen voeg je de SuperRoots toe en de peper en zout naar smaak. 

Dien op met een toefje room in het midden voor wat extra zachtheid. Smullen maar!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie