Zebra Cake

Soms mag verwennerij ook eens... En als het dan nog eens een leuke activiteit met de kinderen kan zijn én je dagelijkse portie prebiotische vezels bevat, is het helemaal fantastisch, toch?!

SuperRoots Cichoreiwortelvezel Zebracake gezond bakken tegen obstipatie

Ingrediënten:
- 300 gram zelfrijzende bloem
- 200 gram suiker
- 50 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 100 ml melk
- 4 eieren
- 250 ml zonnebloemolie
- 1 kleine lepel bakpoeder
- 1/2 kleine lepel vanille-extract
- snuifje zout
- 25 gram cacaopoeder

Op dagen als deze is het altijd zoeken naar activiteiten waarmee je ook nog eens de kids kan bezighouden. Een zebra cake bakken is leuk én lekker! Eerst wat werken en daarna smulplezier :-)

Om te beginnen verwarm je de oven voor op 180°C. 
Meng de suiker en SuperRoots door mekaar. Doe de eieren in een kom en voeg hier al kloppend de olie, melk, suiker en SuperRoots, vanille en zout bij. Zeef er tot slot nog de bloem en het bakpoeder bij en klop verder tot je een mooi homogeen deeg hebt.
Splits dit deeg in twee mengkommen, ieder de helft. In 1 van de twee voeg je het cacaopoeder toe en meng je tot chocoladedeeg. 

Leg bakpapier op de bodem van een springvorm en vet de randen goed in met zonnebloemolie. Neem nu de twee soorten deeg en twee grote lepels. Schep een lepel vanilledeeg in het midden van de springvorm, hierop giet je een lepel chocoladedeeg, dan weer vanille en zo verder tot het deeg op is en mooie cirkels vormt van vanille-chocolade. 

Zet nu de cake 40 minuten in de oven. Prik er eens in om te checken of hij klaar is. Even afkoelen en smullen maar!

Zebracake SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezonder bakken tegen obstipatie


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie