Gemarmerde Tulbandcake

Toegegeven, een tulbandcake zit boordevol suiker. Maar bij de feestdagen mag een beetje zondigen al eens. Als je dit dan toch dat tikkeltje gezonder kan maken door 20% suiker te vervangen door natuurlijke vezel van de cichoreiwortel, is dat toch helemaal genieten!

Gemarmerde tulbandcake vanille chocolade minder suiker gezonder bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten:
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 250 gram boter 
- 150 gram kristalsuiker
- 40 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 20 gram vanillesuiker
- 5 eieren
- 75 gram pure chocolade
- 1 eetlepel cacaopoeder
- Poedersuiker of chocoladeglazuur ter decoratie

Er zijn zoveel recepten voor een gemarmerde tulbandcake te vinden op internet en allemaal zijn ze wel een tikkeltje anders. Daarom voegde ik een paar recepten samen en verving ik natuurlijk een deel van de suiker door SuperRoots. Op die manier kan je 10 heerlijke stukjes snijden van deze marmercake, die elk leuk 4 gram SuperRoots bevatten, om toch ook in je feestelijke vier-uurtje die portie vezel te verwerken.

Wil jij toch liever een volledig gezonde versie van een tulband cake maken? Bekijk dan zeker ons recept voor een havermout tulband!

Verwarm de oven al voor op 160 °C en neem je tulband cakevorm er alvast bij. Deze kan je al invetten en bestuiven met bloem, dan staat die alvast klaar.

Laat de chocolade al rustig au bain marie smelten.

Meng in een kommetje de suikers en SuperRoots door mekaar. Klop dit suiker-vezel mengsel samen met de boter romig. Voeg nu een voor een de eieren toe en klop deze er doorheen. Voeg de bloem eraan toe en schep deze met een lepel of spatel luchtig door het beslag.

Verdeel het beslag in 2 delen. Door 1 deel meng je de gesmolten chocolade en de lepel cacaopoeder.

Giet de degen nu in de tulbandvorm. Voor een mooi gemarmerd effect kan je het chocolade en vanille deeg er wat afwisselend indoen. Geen zorgen als het er niet mooi gevuld in loopt, dit komt wel goed eens de cake in de oven staat.

Bak de cake nu ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Prik er even in voor de zekerheid om te kijken of hij doorbakken is. Wanneer er geen deeg meer aan je priem kleeft is hij klaar. Laat hem een tiental minuutjes afkoelen in de bakvorm buiten de oven en laat hem dan verder op een rooster afkoelen.

Marmer tulbandcake minder suiker meer vezel gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Wanneer hij afgekoeld is kan je hem nog even decoreren met poedersuiker of chocoladeglazuur. En nu smullen maar!

Marmer tulbandcake minder suiker meer vezel gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie