Heerlijke Hummus

Het is altijd een goed moment voor een aperitiefje! Deze heerlijke hummus is ideaal als dip voor elk feestje, of gewoon voor bij je lunch, avondeten, ... Genieten in mediterraanse sferen, met wat extra vezel natuurlijk!

Hummus met cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (als aperitiefhapje voor 8-12 personen):
- 250 gram gedroogde kikkererwten
- 30 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1,5 liter water
- 270 gram tahin
- 4 eetlepels vers citroensap
- 4 geplette knoflookteentjes
- 100 ml water / kookvocht
- zout
- Voor het opdienen: goede olijfolie, chilipoeder, verse peterselie

Op velerlei vraag, hier ook een hartig receptje dat je kan maken met SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij. De inspiratie vonden we op de website van ikbenerisniet, waar dit ook wel de beste hummus ooit wordt genoemd. Dus deze moesten we uiteraard proberen! En het is waar, het is een verdomd lekkere dip! En zo geef je stiekem iedereen op je feestje wat extra vezel, zonder dat ze het proeven :-)

Je moet er goed op tijd aan beginnen. De eerste stap voor het maken van deze hummus is namelijk dat je de kikkererwten een nacht (of een dag) moet laten weken in een grote kom met water. Doe er zeker voldoende water bij want de kikkererwten zuigen nog al wat op.

Dan kan het echte werk beginnen. Giet het water van de kikkererwten af en spoel ze goed om. Zet een kookpot op het vuur, doe de kikkererwten erin samen met 1 theelepel bakpoeder en verwarm ze enkele minuten. Blijf wel goed roeren tussendoor of je hebt een verbrand laagje op de bodem van je pot!

Kikkererwten voor hummus met extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Voeg hier nu 1,5 liter bij en breng het aan de kook. Je zal zien dat er behoorlijk wat schuim op het water komt te staan. Schep dit er geregeld af met een schuimspaan. Hetzelfde doe je met de velletjes die boven komen drijven. Kook tot je de kikkererwten tussen je duim en wijsvinger makkelijk kunt pletten. Dit kan 20 minuten tot een uur duren, afhankelijk van de kikkererwten die je gebruikt.

Zijn ze klaar? Giet het vocht er dan af, maar bewaar er 100ml van voor later in het recept. Doe de kikkererwten in de blender (met de staafmixer gaat het ook) en pureer tot een stevige pasta. Voeg hier de teentjes knoflook, tahin, het citroensap en 1,5 theelepel zout aan toe. Laat de blender gerust doordraaien. Voeg daarna het kookvocht dat je bewaarde toe, om de juiste dikte van de hummus te verkrijgen. Hij wordt na een aantal uur weer dikker, dus best om hem nu ietsje minder stevig te maken.

Ziet hij er goed uit? Doe hem dan in een kommetje om te serveren! Giet er wat olijfolie over (mag lekker veel zijn), strooi er wat chilipoeder op en versier met wat verse peterselie. Klaar om te dippen! Heerlijke met toastjes, crackers of warm pita-brood. Die crackers kan je trouwens ook zelf maken, hier vind je een receptje :-) Smakelijk!

Hummus dip met extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Gaf je een feestje waar jouw gasten konden smullen van deze heerlijke vezelverrijkte hummus? Deel het dan zeker met ons via @SuperRootsVezel en #lekkermetvezel op Instagram of Facebook!

 


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie