Kruidige Crackers

Droom weg in Italiaanse sferen met deze hartige crackers die als tussendoortje of lunch kunnen dienen. Wat extra vezel erbij maakt ze extra voedzaam. Bovendien zijn deze kruidige crackers glutenvrij!

Kruidige Italiaanse crackers met SuperRoots Cichoreiwortelvezel extra vezel

Ingrediënten (voor 8 crackers):
- 90 gram havermout
- 90 gram amandelmeel
- 20 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 60 gram zaden (1/3 lijnzaad, 1/3 pompoenpitten, 1/3 zonnebloempitten)
- 2 flinke theelepels Italiaanse kruidenmix
- Snuifje zout
- 40 gram Philadelphia met Bieslook
- 2 eieren

Veel mensen vroegen ons al: "Ik bak niet zo graag zoete dingen, heb je ook een hartig recept?" Daarom nu wat hartige receptjes: Italiaanse Kruiden Crackers en Heerlijke Hummus! Zo'n cracker is een perfect gezond tussendoortje of je kan er zelfs je brood mee vervangen en er als lunch van smullen. De inspiratie komt van Natalie's keuken. De enige verandering, zoals altijd: Wat extra vezel erbij! Elke cracker bevat 2,5 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel voor een gezonde spijsvertering :-)

Hak de pompoenpitten en zonnebloempitten klein. Je kan hier zelf kiezen hoe klein je de stukjes maakt.
Doe al de droge ingrediënten in een mengkom en roer even door mekaar.
Voeg er dan de Philadelphia en de eieren aan toe en kneed tot 1 deegbal. Deze rol je uit tot een vierkant tussen 2 vellen bakpapier. Wij maakten ze ongeveer 4 mm dik. Je kan een mooi vierkant krijgen door af en toe het bovenste bakpapier eraf te halen, de zijkanten naar binnen te plooien en je deeg nogmaals uit te rollen.

Deeg in vierkant plooien kruidige crackers met extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Is je vierkant klaar, snij dan de laag deeg in 8. Nog 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven op 180 graden en je gezonde snack is klaar! 


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie