Witloofquiche met Spek en Gruyère

De combinatie van witloof en cichoreiwortelvezel: heerlijk! Al het gezonde van de witlofwortel samen in een winters gerechtje. Een leuk en makkelijk idee voor een koude winteravond. Smullen maar!

Witloofquiche SuperRoots cichoreiwortelvezel obstipatie verhelpenIngrediënten (voor 4 personen):
- 1 vel bladerdeeg
- 2 kleine rode ajuintjes
- 3 à 4 stronkjes witloof
- 200 gram spekblokjes of baconreepjes
- een 10-tal kerstomaatjes
- 4 theelepels SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 3 eieren
- 200 ml room
- 150 gram Gruyère kaas
- Nootmuskaat, peper en zout

Er werd ons gevraagd eens creatief te zijn met het combineren van witloof en SuperRoots, dus gingen we ermee aan de slag! Hier vind je een lekker en eenvoudig receptje voor een witloofquiche met bladerdeeg. Iets wat iedereen kan maken en waar groot en klein van kunnen smullen. We maakten ook al witloofwafels met ham.

Zet je quichevorm al klaar en doe er bakpapier in. Leg hierin het vel bladerdeeg en prik enkele keren in de bodem met een vork. Verwarm ook je oven al voor op 180°C.

Snij eerst de ajuin in reepjes of ringetjes en begin met het stoven in een pot, met wat olie. Als de ajuintjes glazig zijn doe je er de 3 stronkjes witloof bij en bak je deze enkele minuutjes aan tot ze wat bruinig en glazig zien. Doe dan een glas water in de pot, zet het deksel erop en laat stoven tot de witloof min of meer gaar is. Het is zo ver als je de vork er makkelijk in kan prikken. Doe de witloof en de ajuintjes nu in een vergiet en laat uitlekken.

Witloofquiche witloof stoven SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Bak de spekblokjes krokant in een pan. Je kan hier wat boter bij doen maar het kan ook perfect zonder.
In een kom klop je de 3 eieren los met de room erbij. Doe hier ook wat nootmuskaat bij naar smaak.
Nu is het tijd om de quiche samen te stellen. Snij de witloof in twee en leg verspreid op het bladerdeeg. Verspreid ook de spekreepjes over de quichebodem. Snij de kerstomaatjes in 2 en leg ze in de kom, ook weer mooi overal een beetje. Strooi over dit alles wat zout, peper en 4 theelepeltjes SuperRoots Cichoreiwortelvezel. 
Giet nu het ei-room mengsel in de quichevorm over de groentjes en het spek. Strooi er tot slot nog de kaas over.

Witloofquiche gezond bakken obstipatie verhelpen SuperRoots     Witloofquiche obstipatie verhelpen SuperRoots Gezond bakken

30 à 35 minuten de oven in en het smullen kan beginnen! Serveer met wat sla en tomaatjes. Genieten maar!

Witloofquiche SuperRoots Cichoreiwortelvezel


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie