Gezond bakken met minder suiker en meer vezel

Elke dag wat meer vezel en wat minder suiker in je ontbijt, snack, vieruurtje,… Je kinderen lekkere en gezondere tussendoortjes mee naar school geven… Klinkt dat niet heerlijk? Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit kinderspel! Cichoreiwortelvezel lijkt op poedersuiker, met een zeer aangename licht zoete smaak. In bakwaren vertoont het dezelfde functionaliteit als suiker. De cichoreiwortelvezel vervangt namelijk het volume dat suiker geeft en zorgt er zo voor dat je cake nog steeds lekker luchtig is en dat je koekje lekker crunchy blijft. Bovendien is het veel gezonder dan suiker. Zo verhoogt het je bloedsuikerspiegel niet en heeft het maar half zo veel calorieën. Het is ook een vezel en dus heel goed voor je spijsvertering. Met de recepten en tips hieronder kan je meteen aan de slag!

Ontbijtmuffins met appel en banaan

Een gezond ontbijt is de beste manier om de dag goed te starten, zeker als het fruit combineert met plantaardige, prebiotisch vezel! Maak deze muffins voor een lekker warm ontbijtje, in combinatie met vers fruit, of gewoon om on the go te eten op een drukke ochtend.

Ontbijtmuffins met banaan en appel prebiotische natuurlijke vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken

Custard Cupcakes

Zin in cakejes, maar toch eens wat anders? Probeer dan deze custard cupcakes eens, met wat minder suiker en wat meer vezel natuurlijk!

Custard Cupcakes gezond bakken minder constipatie SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Wortel Vijgen Muffins

Een heerlijke muffin om de dag mee te starten, als tussendoortje of voor onderweg? En dat ook nog eens zonder toegevoegde suikers en met extra vezel! Die moet je proeven!

Wortel Vijgen Muffins minder suiker meer vezel