Gezond bakken met minder suiker en meer vezel

Elke dag wat meer vezel en wat minder suiker in je ontbijt, snack, vieruurtje,… Je kinderen lekkere en gezondere tussendoortjes mee naar school geven… Klinkt dat niet heerlijk? Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit kinderspel! Cichoreiwortelvezel lijkt op poedersuiker, met een zeer aangename licht zoete smaak. In bakwaren vertoont het dezelfde functionaliteit als suiker. De cichoreiwortelvezel vervangt namelijk het volume dat suiker geeft en zorgt er zo voor dat je cake nog steeds lekker luchtig is en dat je koekje lekker crunchy blijft. Bovendien is het veel gezonder dan suiker. Zo verhoogt het je bloedsuikerspiegel niet en heeft het maar half zo veel calorieën. Het is ook een vezel en dus heel goed voor je spijsvertering. Met de recepten en tips hieronder kan je meteen aan de slag!

Cranberry Havermout Taartje met Skyr en Fruit

Op zoek naar een gezonde lunch waarvan je ook nog eens achterover valt omdat het zo lekker is? Deze taartjes met een Cranberry Havermout bodem en een vulling van Skyr en fruit zijn echt overheerlijk. Een mix van vitamines, proteïnes en vezels: perfect voor een actieve dag!

Cranberry havermout taartje skyr en fruit SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezonde lunch tegen obstipatie

Gezonde Havermout Tulband

Gezonde lunch of heerlijk tussendoortje? Met deze Havermout Tulbandcake kan je smullen zonder schuldgevoel. Boordevol natuurlijke vezel voor een gezond moment, elke dag!

Gezonde tulbandcake havermout

Volkoren pannenkoeken

Hier deel ik graag mijn favoriete pannenkoekenrecept met jullie, dat bovendien gemaakt is met volkoren bloem en SuperRoots! Gegarandeerd de nodige portie vezels inbegrepen!

Volkoren pannenkoeken gezond bakken met SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Gezonde kaastaart met fruit

Een gezonde taart boordevol energie, vezels en vers fruit als vieruurtje of ontbijt? Dat kan, met dit heerlijke recept! Bijna geen suiker en extra prebiotische vezels: smakelijk!

Gezonde taart Koningsdag SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken tegen obstipatie

Havermouttaart met noten

Gezonde gewoontes zijn essentieel voor een gezond leven! Begin daarom elke dag met een stukje van deze havermouttaart met noten. Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij is dit de perfecte mix van oplosbare en onoplosbare vezels, proteinen en energie. Het ideale ontbijt voor een drukke dag!

Havermouttaart gezond bakken met SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Mini havermout bananen pannenkoekjes

Heerlijke mini havermout bananen pannenkoekjes, een gezond en lekker ontbijtje zowel warm als koud! Boordevol onoplosbare vezels van havermout en natuurlijke prebiotische vezels dankzij SuperRoots!

Mini havermout bananen pannenkoekjes SuperRoots natuurlijke vezel tegen constipatie

Ontbijtsmoothie met rode vruchten

Een heerlijk begin van de dag, of schitterend als vieruurtje, een smoothie boordevol vitamines en vezels! Met wat amandelen en Skyr erbij zijn ook de nodige proteïnen aanwezig. Een gezonde snack voor groot en klein!

Ontbijtsmoothie rode vruchten prebiotische vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ontbijtmuffins met appel en banaan

Een gezond ontbijt is de beste manier om de dag goed te starten, zeker als het fruit combineert met plantaardige, prebiotisch vezel! Maak deze muffins voor een lekker warm ontbijtje, in combinatie met vers fruit, of gewoon om on the go te eten op een drukke ochtend.

Ontbijtmuffins met banaan en appel prebiotische natuurlijke vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken

Kerstscones met appeltjes en veenbessen

Een heerlijke kerstonbijt is pas compleet met verse scones erbij. Met appeltjes, veenbessen en natuurlijk SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit zeker een gezond succes. En wauw, zó lekker! Smullen gegarandeerd met dit recept.

Kerstscones appel veenbessen SuperRoots Cichoreiwortelvezel

appel kaneel granola

Nog eens een variatie op het granola-thema. Granola is echt geweldig: lekker, leuk mondgevoel en boordevol vezel en energie om de dag goed te beginnen!! Met dank aan Miss Glutenvrij voor het recept!

appel kaneelgranola SuperRoots

Tropische Ananas Smoothie

Als de zon buiten niet schijnt, breng hem dan binnen in huis met deze lekkere zomerse tropische smoothie. Met de heerlijk frisse smaak van ananas, wat cashewnoten voor je dosis proteïnen en SuperRoots cichoreiwortelvezel voor je dagelijkse portie prebiotica, is dit een ontbijt waar je tot de middag mee toekomt!

Ananassmoothie SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Choco-Bananenbrood

Een voedzaam ontbijt dat je moeiteloos een vol gevoel geeft tot de lunch? Dit Chocolade Bananenbrood is dé ideale keuze! Boordevol oplosbare en onoplosbare vezels en zonder toegevoegde suikers vormt dit ontbijt de perfecte fit met je gezonde levensstijl!

Bananenbrood met chocolade extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel