Gezond bakken met minder suiker en meer vezel

Elke dag wat meer vezel en wat minder suiker in je ontbijt, snack, vieruurtje,… Je kinderen lekkere en gezondere tussendoortjes mee naar school geven… Klinkt dat niet heerlijk? Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit kinderspel! Cichoreiwortelvezel lijkt op poedersuiker, met een zeer aangename licht zoete smaak. In bakwaren vertoont het dezelfde functionaliteit als suiker. De cichoreiwortelvezel vervangt namelijk het volume dat suiker geeft en zorgt er zo voor dat je cake nog steeds lekker luchtig is en dat je koekje lekker crunchy blijft. Bovendien is het veel gezonder dan suiker. Zo verhoogt het je bloedsuikerspiegel niet en heeft het maar half zo veel calorieën. Het is ook een vezel en dus heel goed voor je spijsvertering. Met de recepten en tips hieronder kan je meteen aan de slag!

Gemarmerde Tulbandcake

Toegegeven, een tulbandcake zit boordevol suiker. Maar bij de feestdagen mag een beetje zondigen al eens. Als je dit dan toch dat tikkeltje gezonder kan maken door 20% suiker te vervangen door natuurlijke vezel van de cichoreiwortel, is dat toch helemaal genieten!

Gemarmerde tulbandcake vanille chocolade minder suiker gezonder bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Volkoren Confituur Cakejes

Lama of Unicorn? Met deze leuke vormpjes is elke gebakje een plezier om te eten! Met volkoren bloem en wat extra vezel erbij wordt dit een lekker plezierig tussendoortje.

Volkoren confituur cake gezond bakken met SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Zebra Cake

Soms mag verwennerij ook eens... En als het dan nog eens een leuke activiteit met de kinderen kan zijn én je dagelijkse portie prebiotische vezels bevat, is het helemaal fantastisch, toch?!

SuperRoots Cichoreiwortelvezel Zebracake gezond bakken tegen obstipatie

Broodpudding

Heb je nog wat oud brood dat je liever niet weggooit? Probeer dan deze broodpudding eens, met extra vezel erbij is dit een heeeeerlijk tussendoortje!

Broodpudding minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Custard Cupcakes

Zin in cakejes, maar toch eens wat anders? Probeer dan deze custard cupcakes eens, met wat minder suiker en wat meer vezel natuurlijk!

Custard Cupcakes gezond bakken minder constipatie SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Vanillecake met chocoladedruppels

Simpel, snel en met net dat ietsje minder suiker en extra vezels. Deze eenvoudige cake maakt iedereen gelukkig en de kleinsten kunnen hem bijna volledig zelf maken. Smullen maar!

vanillecake minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Vegan Mini-Donuts

Vegan mini-donuts, een plezier voor de hele familie. Een heerlijke snack, lactose-vrij en zonder ei, maar wel met SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij. Smullen maar!

Vegan Mini donuts gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Spookjes Cake Pops

Griezelige spookjes cake pops als lekkere halloweensnack, met wat minder suiker en meer vezel. Ideaal om te griezelen met de kids bij een halloweenfilm! Smullen maar!

SuperRoots Cichoreiwortelvezel griezelige Cake Pops halloween minder suiker meer vezel

Rode Duivel Cake

Go Red Devils Go! Met deze Belgische cake supporteren we de Rode Duivels naar de finale van het WK!
Rode Duivel Cake 3 kleuren Minder suiker met extra Cichoreiwortelvezel

Kiwi Amandel taartjes

Een vernieuwend concept vind je in deze kiwi-amandeltaartjes. Een frisse noot om je namiddag op te vrolijken met dit fruitige toetje. Met minder suiker en extra vezel natuurlijk!

Kiwi Citroen Taartjes Minder Suiker Meer vezel

Chocolade Amandeltaart

Iets om van te snoepen bij de koffie, net dat ietsje gezonder? Maak dan zeker eens deze Chocolade Amandeltaart met een vierde minder suiker, meer vezel én glutenvrij!
Chocolade amandeltaart minder suiker meer vezel glutenvrij

Marmercake

Een heerlijk stuk cake als 4-uurtje, met dat extraatje vezel en minder suiker. Een heerlijke mix van chocolade en vanille!

Marmercake cake chocolade vanille minder suiker meer vezel