Gezond bakken met minder suiker en meer vezel

Elke dag wat meer vezel en wat minder suiker in je ontbijt, snack, vieruurtje,… Je kinderen lekkere en gezondere tussendoortjes mee naar school geven… Klinkt dat niet heerlijk? Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit kinderspel! Cichoreiwortelvezel lijkt op poedersuiker, met een zeer aangename licht zoete smaak. In bakwaren vertoont het dezelfde functionaliteit als suiker. De cichoreiwortelvezel vervangt namelijk het volume dat suiker geeft en zorgt er zo voor dat je cake nog steeds lekker luchtig is en dat je koekje lekker crunchy blijft. Bovendien is het veel gezonder dan suiker. Zo verhoogt het je bloedsuikerspiegel niet en heeft het maar half zo veel calorieën. Het is ook een vezel en dus heel goed voor je spijsvertering. Met de recepten en tips hieronder kan je meteen aan de slag!

Notengranola

Granola... Wie krijgt daar nu ooit genoeg van?! Het ideale ontbijt met veel vezel, zeker met een goede portie SuperRoots erbij! Inspiratie voor deze notengranola haalden we uit het boek 'Gezond fastfood' van Nora FrenchHij is inderdaad snel klaar en je kan hem meteen maken voor de hele week! Bovendien is deze versie best speciaal. Er komt namelijk geen havermout aan te pas, heel puur met enkel noten, sesamzaad en rozijnen. Nora gebruikt in haar recept honing als bindmiddel en om te zoeten, wij hebben dit vervangen door SuperRoots Cichoreiwortelvezel. Helemaal zonder toegevoegde suikers dus! Heerlijk toch?

notengranola SuperRoots

appel kaneel granola

Nog eens een variatie op het granola-thema. Granola is echt geweldig: lekker, leuk mondgevoel en boordevol vezel en energie om de dag goed te beginnen!! Met dank aan Miss Glutenvrij voor het recept!

appel kaneelgranola SuperRoots

Granola met chocolade

Niets beters 's morgens dan lekkere zelfgemaakte granola! De variaties zijn oneindig maar de chocolate lovers onder ons moeten zeker deze eens proberen! Gebaseerd op een recept van Sandra Bekkari.

Chocolade granola superroots

Superfood Granola

Een extra-krokante gezonde start van de dag met wat meer vezel dan een standaard granola. Een goed gevoel begint met een voedzaam en lekker ontbijt!
SuperRoots granola met superfoods extra vezel