Gezond bakken met minder suiker en meer vezel

Elke dag wat meer vezel en wat minder suiker in je ontbijt, snack, vieruurtje,… Je kinderen lekkere en gezondere tussendoortjes mee naar school geven… Klinkt dat niet heerlijk? Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit kinderspel! Cichoreiwortelvezel lijkt op poedersuiker, met een zeer aangename licht zoete smaak. In bakwaren vertoont het dezelfde functionaliteit als suiker. De cichoreiwortelvezel vervangt namelijk het volume dat suiker geeft en zorgt er zo voor dat je cake nog steeds lekker luchtig is en dat je koekje lekker crunchy blijft. Bovendien is het veel gezonder dan suiker. Zo verhoogt het je bloedsuikerspiegel niet en heeft het maar half zo veel calorieën. Het is ook een vezel en dus heel goed voor je spijsvertering. Met de recepten en tips hieronder kan je meteen aan de slag!

Pop Up Yoghurt Ijsjes

Het wordt bloedheet dit weekend. Daar hoort een ijsje bij! Eet je dagelijkse portie SuperRoots daarom in de vorm van een yoghurt en fruit ijsje met deze heerlijke Pop Up ijsjes :-)

Yoghurtijsje Pop Up SuperRoots tegen obstipatie constipatie gezonde darmen met natuurlijke vezel

Ferrero ijs

Zin in een ijsje maar hou je het liever lekker vegan? Of wil je gewoon eens een gezondere optie? Dan is dit recept zeker de goede keuze voor jou! Overheerlijk, zonder toegevoegde suikers en vezelrijk, dat kan alleen met SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij!

Ferrero ijs zonder toegevoegde suikers met SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Belgische 3-kleur ijsjes

Deze ijsjes zijn een fris en gezond tussendoortje met extra vezels en zonder toegevoegde suikers! En je kan er wat plezier mee hebben door ze 3 kleuren en dus ook 3 smaken te geven. Eenvoudig, lekker en gezond, met SuperRoots Cichoreiwortelvezel natuurlijk!

Belgische driekleur ijsjes extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel Zonder Toegevoegde suikers

 

Aardbeienroomijs

Nu het volop aan het zomeren is en de temperaturen hoge toppen blijven scheren, is het tijd voor nog een ijsje! Roomijs deze keer. Eén van mijn persoonlijke favorieten is aardbeienijs. En omdat dat gerust ook een beetje gezonder mag, doen we het met meer vezel en minder suiker!

Aardbeienroomijs met SuperRoots Cichoreiwortelvezel minder suiker

Fruitsorbet

Een heerlijke fruitig dessert, verfrissend voor elke zomerdag! Met deze heerlijke mangosorbet en rodevruchtensorbet tover je een eenvoudig dessert op je bord. Lekker gezond én met wat extra vezel erbij natuurlijk!

Fruitsorbet mango rode vruchten SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Fruitige Calippo Ijsjes

Nood aan verfrissing? Probeer dan eens een zelfgemaakt ijsje met vers fruit en extra vezel. Heerlijke én gezonde verkoeling!

Banaan Aardbei Yoghurt ijsjes extra vezel