Gezond bakken met minder suiker en meer vezel

Elke dag wat meer vezel en wat minder suiker in je ontbijt, snack, vieruurtje,… Je kinderen lekkere en gezondere tussendoortjes mee naar school geven… Klinkt dat niet heerlijk? Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit kinderspel! Cichoreiwortelvezel lijkt op poedersuiker, met een zeer aangename licht zoete smaak. In bakwaren vertoont het dezelfde functionaliteit als suiker. De cichoreiwortelvezel vervangt namelijk het volume dat suiker geeft en zorgt er zo voor dat je cake nog steeds lekker luchtig is en dat je koekje lekker crunchy blijft. Bovendien is het veel gezonder dan suiker. Zo verhoogt het je bloedsuikerspiegel niet en heeft het maar half zo veel calorieën. Het is ook een vezel en dus heel goed voor je spijsvertering. Met de recepten en tips hieronder kan je meteen aan de slag!

Pop Up Yoghurt Ijsjes

Het wordt bloedheet dit weekend. Daar hoort een ijsje bij! Eet je dagelijkse portie SuperRoots daarom in de vorm van een yoghurt en fruit ijsje met deze heerlijke Pop Up ijsjes :-)

Yoghurtijsje Pop Up SuperRoots tegen obstipatie constipatie gezonde darmen met natuurlijke vezel

Ontbijtsmoothie met rode vruchten

Een heerlijk begin van de dag, of schitterend als vieruurtje, een smoothie boordevol vitamines en vezels! Met wat amandelen en Skyr erbij zijn ook de nodige proteïnen aanwezig. Een gezonde snack voor groot en klein!

Ontbijtsmoothie rode vruchten prebiotische vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Wintersmoothie

Bij smoothies denkt iedereen meteen aan een fruitige verfrissing op een warme zomerdag. Maar waarom niet eens een warme smoothie op een frisse winterdag!? Hier vind je een recept voor een warme smoothie. Ideaal om in de zetel onder een dekentje binnen te slurpen op een ijzige zondagochtend!

wintersmoothie superroots

Matcha Appel Smoothie

Matcha en Cichoreiwortelvezel: een superteam! Combineer ze met de vitamines van fruit en proteïnen van cashewnoten in een heerlijke smoothie, jouw boost voor een drukke dag!

Matcha Appel Smoothie SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Halloween Smoothie

Griezeltijd kan al starten bij het ontbijt. Met deze wortel mango smoothie boordevol vitamientjes en vezels begint elke halloween lekker en gezond!

halloween wortel mango smoothie SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Tropische Ananas Smoothie

Als de zon buiten niet schijnt, breng hem dan binnen in huis met deze lekkere zomerse tropische smoothie. Met de heerlijk frisse smaak van ananas, wat cashewnoten voor je dosis proteïnen en SuperRoots cichoreiwortelvezel voor je dagelijkse portie prebiotica, is dit een ontbijt waar je tot de middag mee toekomt!

Ananassmoothie SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Avocado Smoothie

Eens iets anders dan de 'standaard' fruitsmoothie. Dit receptje is gebaseerd op de avocadosmoothie uit het boek De Gezonde Goesting van Steffi Vertriest, bekend van haar blog Bye Bye Cheeseburger en njam-chef. Met gember, vanille-extract en limoen best een gewaagde combinatie maar echt heeeerlijk!! En met SuperRoots net nog wat meer vezels en nóg gezonder!
Avocado Smoothie SuperRoots

3 Zomerse Smoothies met Rode Vruchten

Als de temperaturen stijgen en de zomer zich laat voelen, is er niets beter dan een heerlijke smoothie als ontbijt, lunch of tussendoortje. En wat als je deze nog eens gezonder kunt maken met wat extra vezel van de cichoreiwortel? Heerlijk!

          Banaan blauwe bessen appel havermout smoothie