Gezond bakken met minder suiker en meer vezel

Elke dag wat meer vezel en wat minder suiker in je ontbijt, snack, vieruurtje,… Je kinderen lekkere en gezondere tussendoortjes mee naar school geven… Klinkt dat niet heerlijk? Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit kinderspel! Cichoreiwortelvezel lijkt op poedersuiker, met een zeer aangename licht zoete smaak. In bakwaren vertoont het dezelfde functionaliteit als suiker. De cichoreiwortelvezel vervangt namelijk het volume dat suiker geeft en zorgt er zo voor dat je cake nog steeds lekker luchtig is en dat je koekje lekker crunchy blijft. Bovendien is het veel gezonder dan suiker. Zo verhoogt het je bloedsuikerspiegel niet en heeft het maar half zo veel calorieën. Het is ook een vezel en dus heel goed voor je spijsvertering. Met de recepten en tips hieronder kan je meteen aan de slag!

Cranberry Havermout Taartje met Skyr en Fruit

Op zoek naar een gezonde lunch waarvan je ook nog eens achterover valt omdat het zo lekker is? Deze taartjes met een Cranberry Havermout bodem en een vulling van Skyr en fruit zijn echt overheerlijk. Een mix van vitamines, proteïnes en vezels: perfect voor een actieve dag!

Cranberry havermout taartje skyr en fruit SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezonde lunch tegen obstipatie

Omelet met Spinazie en Champignons

Een heerlijke omelet kan niet ontbreken in een rijtje van gezonde lunches. Deze omelet met spinazie en champignons geeft een heerlijke invulling van je middag. Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij wordt dit een lunch boordevol vitamines, vezels en prebiotica!

Omelet spinazie met SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezonde lunch tegen obstipatie

Perzik met tonijn-tomaat slaatje

Tonijn en perzik, wat een heerlijk frisse combinatie voor een vlotte, lichte en gezonde lunch. Doe daar wat tricolore tomaatjes en natuurlijke vezel van de cichoreiwortel bij en je kan er weer tegen voor een actieve namiddag!

Tonijn perzik gezonde lunch SuperRoots cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Garnaal Avocado op Cracker met Spiegelei

Een gezonde lunch boordevol vezel en proteïne waarvan je een heerlijk voldaan en vrolijk gevoel krijgt? Dan ben jij op zoek naar dit receptje. Ook in een hartige lunch kan je makkelijk SuperRoots Cichoreiwortelvezel verwerken. Eenvoudige ingrediënten voor een lekkere maaltijd, meer moet dat niet zijn!

Guacamole Garnaal met Spiegelei SuperRoots Cichoreiwortelvezel Gezonde lunch tegen obstipatie

Gezonde Havermout Tulband

Gezonde lunch of heerlijk tussendoortje? Met deze Havermout Tulbandcake kan je smullen zonder schuldgevoel. Boordevol natuurlijke vezel voor een gezond moment, elke dag!

Gezonde tulbandcake havermout

Zachte witloofsoep

Soep is altijd een goed idee. Voor lunch, als vier-uurtje of als voorgerecht. Maak deze heerlijke soep met wat SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij voor het extra sprankje gezondheid. Smullen maar!

Zachte witloofsoep SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond koken tegen obstipatie

Eimuffins met groentjes

Zin in een lekkere en gezonde lunch? Ook bij wat hartigs kan je SuperRoots toevoegen voor je dagelijkse dosis vezel! Deze eimuffins met groentjes zijn eens wat anders en een goed idee voor de hele familie!

Eimuffins SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezonde lunch