Gezond bakken met minder suiker en meer vezel

Elke dag wat meer vezel en wat minder suiker in je ontbijt, snack, vieruurtje,… Je kinderen lekkere en gezondere tussendoortjes mee naar school geven… Klinkt dat niet heerlijk? Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit kinderspel! Cichoreiwortelvezel lijkt op poedersuiker, met een zeer aangename licht zoete smaak. In bakwaren vertoont het dezelfde functionaliteit als suiker. De cichoreiwortelvezel vervangt namelijk het volume dat suiker geeft en zorgt er zo voor dat je cake nog steeds lekker luchtig is en dat je koekje lekker crunchy blijft. Bovendien is het veel gezonder dan suiker. Zo verhoogt het je bloedsuikerspiegel niet en heeft het maar half zo veel calorieën. Het is ook een vezel en dus heel goed voor je spijsvertering. Met de recepten en tips hieronder kan je meteen aan de slag!

Omelet met Spinazie en Champignons

Een heerlijke omelet kan niet ontbreken in een rijtje van gezonde lunches. Deze omelet met spinazie en champignons geeft een heerlijke invulling van je middag. Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij wordt dit een lunch boordevol vitamines, vezels en prebiotica!

Omelet spinazie met SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezonde lunch tegen obstipatie

Perzik met tonijn-tomaat slaatje

Tonijn en perzik, wat een heerlijk frisse combinatie voor een vlotte, lichte en gezonde lunch. Doe daar wat tricolore tomaatjes en natuurlijke vezel van de cichoreiwortel bij en je kan er weer tegen voor een actieve namiddag!

Tonijn perzik gezonde lunch SuperRoots cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Garnaal Avocado op Cracker met Spiegelei

Een gezonde lunch boordevol vezel en proteïne waarvan je een heerlijk voldaan en vrolijk gevoel krijgt? Dan ben jij op zoek naar dit receptje. Ook in een hartige lunch kan je makkelijk SuperRoots Cichoreiwortelvezel verwerken. Eenvoudige ingrediënten voor een lekkere maaltijd, meer moet dat niet zijn!

Guacamole Garnaal met Spiegelei SuperRoots Cichoreiwortelvezel Gezonde lunch tegen obstipatie

Zachte witloofsoep

Soep is altijd een goed idee. Voor lunch, als vier-uurtje of als voorgerecht. Maak deze heerlijke soep met wat SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij voor het extra sprankje gezondheid. Smullen maar!

Zachte witloofsoep SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond koken tegen obstipatie

Quiche Méditerranée

Haal de zuiderse sferen in huis met deze quiche méditerranée. Zomerse smaken in de vorm van een heerlijk warme hartige taart. Met SuperRoots erbij kan je zo extra genieten van je dagelijkse portie vezel!

Quiche Méditerranée met SuperRoots cichoreiwortelvezel tegen obstipatie natuurlijke vezel

Eimuffins met groentjes

Zin in een lekkere en gezonde lunch? Ook bij wat hartigs kan je SuperRoots toevoegen voor je dagelijkse dosis vezel! Deze eimuffins met groentjes zijn eens wat anders en een goed idee voor de hele familie!

Eimuffins SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezonde lunch

Worstenbroodjes

Met wat gehakt en bladerdeeg heb je in een wip deze zelfgemaakte worstenbroodjes op tafel getoverd. Bovendien kan je ook hier weer supergemakkelijk SuperRoots Cichoreiwortelvezel in verwerken, voor je dagelijkse dosis vezels, elke dag!

Worstenbroodjes minder constipatie meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Tomaat-Mozarella Wafels met Serranoham en gegrilde groentjes

Haal de zuiderse sferen al wat in huis met deze Mozzarella ham wafels met zongedroogde tomaatjes. Eenvoudig en gezond met SuperRoots Cichoreiwortelvezel. En ook nog eens lekker origineel :-)

Mozzarella wafels SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken

Witloofquiche met Spek en Gruyère

De combinatie van witloof en cichoreiwortelvezel: heerlijk! Al het gezonde van de witlofwortel samen in een winters gerechtje. Een leuk en makkelijk idee voor een koude winteravond. Smullen maar!

Witloofquiche SuperRoots cichoreiwortelvezel obstipatie verhelpen

Hartige wafels met witloof en ham

Een gezonde lunch of een hip voorgerechtje? Het kan allemaal met deze heerlijke hartige wafeltjes met witloof, ham en Goud Brugge kaas. Een fris slaatje erbij en het is helemaal compleet! En natuurlijk maken we het extra gezond met een lepeltje SuperRoots erbij, voor je dagelijkse dosis vezel op een lekkere manier!

Witloofwafels SuperRoots Cichoreiwortelvezel obstipatie verhelpen

Pompoensoep met spinnetjes

Herfst... dan MOET er pompoensoep zijn! En welke dag is beter om daarvan te smullen dan met Halloween zelf? Om het extra griezelig te maken deden we er kleine spinnetjes in. En zelfs in soep is het supermakkelijk wat extra vezel toe te voegen. Zo heb je ook vandaag weer, zonder het te proeven, jouw portie prebiotische vezel binnen, voor gezonde darmen, elke dag!

Pompoensoep met spinnetjes en SuperRoots Vezel

Spaghetti met verse groenten

Kan je die SuperRoots Cichoreiwortelvezel ook in saus gebruiken? Ja zeker! Hier vind je een heerlijk recept voor spaghettisaus met lekker veel groentjes én extra vezel. Zo kan het hele gezin mee genieten van een gezonde spijsvertering!

Spaghettisaus extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel