Gezond bakken met minder suiker en meer vezel

Elke dag wat meer vezel en wat minder suiker in je ontbijt, snack, vieruurtje,… Je kinderen lekkere en gezondere tussendoortjes mee naar school geven… Klinkt dat niet heerlijk? Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit kinderspel! Cichoreiwortelvezel lijkt op poedersuiker, met een zeer aangename licht zoete smaak. In bakwaren vertoont het dezelfde functionaliteit als suiker. De cichoreiwortelvezel vervangt namelijk het volume dat suiker geeft en zorgt er zo voor dat je cake nog steeds lekker luchtig is en dat je koekje lekker crunchy blijft. Bovendien is het veel gezonder dan suiker. Zo verhoogt het je bloedsuikerspiegel niet en heeft het maar half zo veel calorieën. Het is ook een vezel en dus heel goed voor je spijsvertering. Met de recepten en tips hieronder kan je meteen aan de slag!

Pompoensoep met spinnetjes

Herfst... dan MOET er pompoensoep zijn! En welke dag is beter om daarvan te smullen dan met Halloween zelf? Om het extra griezelig te maken deden we er kleine spinnetjes in. En zelfs in soep is het supermakkelijk wat extra vezel toe te voegen. Zo heb je ook vandaag weer, zonder het te proeven, jouw portie prebiotische vezel binnen, voor gezonde darmen, elke dag!

Pompoensoep met spinnetjes en SuperRoots Vezel

Spaghetti met verse groenten

Kan je die SuperRoots Cichoreiwortelvezel ook in saus gebruiken? Ja zeker! Hier vind je een heerlijk recept voor spaghettisaus met lekker veel groentjes én extra vezel. Zo kan het hele gezin mee genieten van een gezonde spijsvertering!

Spaghettisaus extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Quiche met Spek en Champignons

Ben jij meer een fan van de hartige taarten en lust je wel eens een quiche? Probeer dan zeker deze quiche met spek en champignons eens. Goed nieuws! Ook hier kan je heel gemakkelijke plantaardige voedingsvezel aan toevoegen. Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel natuurlijk!
Quiche spek champignons extra vezel Cichoreiwortelvezel SuperRoots

Heerlijke Hummus

Het is altijd een goed moment voor een aperitiefje! Deze heerlijke hummus is ideaal als dip voor elk feestje, of gewoon voor bij je lunch, avondeten, ... Genieten in mediterraanse sferen, met wat extra vezel natuurlijk!

Hummus met cichoreiwortelvezel

Kruidige Crackers

Droom weg in Italiaanse sferen met deze hartige crackers die als tussendoortje of lunch kunnen dienen. Wat extra vezel erbij maakt ze extra voedzaam. Bovendien zijn deze kruidige crackers glutenvrij!

Kruidige Italiaanse crackers met SuperRoots Cichoreiwortelvezel extra vezel

Havermoutcrackers

Heerlijke crackers voor een gezond en eenvoudig ontbijt met havermout, zaden en pitten én SuperRoots Cichoreiwortelvezel. Kies zelf je favoriete topping voor een goede start van de dag!

Duivels ontbijt havermoutcrackers extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel