Gezond bakken met minder suiker en meer vezel

Elke dag wat meer vezel en wat minder suiker in je ontbijt, snack, vieruurtje,… Je kinderen lekkere en gezondere tussendoortjes mee naar school geven… Klinkt dat niet heerlijk? Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit kinderspel! Cichoreiwortelvezel lijkt op poedersuiker, met een zeer aangename licht zoete smaak. In bakwaren vertoont het dezelfde functionaliteit als suiker. De cichoreiwortelvezel vervangt namelijk het volume dat suiker geeft en zorgt er zo voor dat je cake nog steeds lekker luchtig is en dat je koekje lekker crunchy blijft. Bovendien is het veel gezonder dan suiker. Zo verhoogt het je bloedsuikerspiegel niet en heeft het maar half zo veel calorieën. Het is ook een vezel en dus heel goed voor je spijsvertering. Met de recepten en tips hieronder kan je meteen aan de slag!

Vegan frambozen crumble

Op zoek naar een leuk, lekker én gezond taartje? Probeer dan zeker deze vegan frambozen crumble eens. Met extra vezel en snel klaar, meer moet dat niet zijn vandaag!

Vegan frambozen crumble SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Valentijnstaart met Framboosjes

Valentijn komt eraan. Wat is er beter om je partner, wederhelft, liefje of schattebout te verrassen dan een heerlijke taart? Met wat minder suiker, meer vezel en heerlijk verse framboosjes is het ook nog eens wat gezonder! En bovendien belachelijk lekker, smullen maar!

Valentijn taart biscuit gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Appelroosjes

Zin in eens wat anders voor ontbijt? Iets speciaal bij de high tea? Of een lekker dessertje met een bolletje ijs bij? Dan ben je op zoek naar deze heerlijke appelroosjes. Heel eenvoudig om te maken, heerlijk en met wat extra vezel dankzij SuperRoots Cichoreiwortelvezel!

Appelroosjes gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Driekoningentaart

Driekoningen Driekoningen geef mij een nieuwe hoed! Of een heerlijke taart :-) Deze frangipane driekoningentaart is overheerlijk, met een derde minder suiker en extra prebiotische vezel. Smullen zonder schuldgevoel!

Driekoningentaart gezond bakken minder suiker meer vezel Cichoreiwortelvezel

Vegan Pecantaartjes

Een schitterend dessertje om elke oudejaarsavond mee op te vrolijken! Deze Vegan Pecantaartjes passen perfect met een bolletje ijs en een heleboel plezier bij het aftellen naar het nieuwe jaar. Met wat SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij zijn ze nog wat gezonder en zo zorg je ook in het nieuwe jaar voor ieders darmgezondheid! Gelukkig nieuwjaar!

Vegan pecantaartje gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel minder constipatie

Appelcrumble

Het recept voor deze overheerlijke appelcrumble hebben we geleend van Jeroen Meus. Danku Jeroen! Uiteraard zit er in deze wel wat minder suiker en meer gezonde vezel! ;-)

Appelcrumble SuperRoots

 

Pannenkoekentaart met Aardbei, Framboos en Mango

Feest!
Wil jij ook eens wat anders dan de standaard taart om zelf te maken? En ben jij ook helemaal gek van pannenkoeken? Dan moet je zeker deze pannenkoekentaart met vers fruit proberen! Heerlijk fruitig en lekker gezond, want deze taart bevat veel fruit, volkoren bloem, SuperRoots cichoreiwortelvezel en geen toegevoegde suikers. Hiep Hiep... Hoera!

Pannenkoekentaart extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel zonder toegevoegde suikers

Frangipannetaart met bladerdeeg

Frangipannetaart is altijd een hit, en zeker als hij wat gezonder is! Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel maak je deze taart wat gezonder door een vierde van de suiker te vervangen door voedingsvezel, en je proeft niet eens het verschil. Smullen maar!
Frangipannetaart minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Vegan Frambozentaart

Deze Vegan Frambozentaart is de hemel op aarde. Heerlijk, supergezond, fris en fruitig, wat wil je nog meer? Bovendien bevat deze taart wat minder suiker en wat extra plantaardige vezel, dankzij SuperRoots Cichoreiwortelvezel natuurlijk! Ideaal voor een warme dag want je eet hem het best ijskoud.

Vegan frambozentaart extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Bananentaart

Op zondag de ouders en schoonouders op bezoek? Dan moet je natuurlijk een lekker taartje bij de koffie serveren! En het is niet eenvoudig altijd iets hips en vernieuwends te vinden. Dus waarom niet eens gewoon gezellig een bananentaart maken? Het is ook nog eens poepsimpel! En uiteraard maken wij die met wat minder suiker en meer vezel :-)

Bananentaart minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Flantaart

Flantaart, de enige echte, nu ook met minder suiker en meer vezel! Ideaal voor een zomerse avondpicknick of bij de koffie of thee. Heerlijk traditioneel en gezonder, dat wordt smullen!

Flantaart minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Heerlijke Rijsttaart met minder suiker

Komt de familie op bezoek en zoek je nog een heerlijk receptje voor een taart? Probeer dan zeker deze heerlijke rijsttaart eens. Bovendien bevat ze een vijfde minder suiker en meer vezel dan een standaard recept. Daar wil je toch iedereen op trakteren?!

Rijsttaart minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel