Gezond bakken met minder suiker en meer vezel

Elke dag wat meer vezel en wat minder suiker in je ontbijt, snack, vieruurtje,… Je kinderen lekkere en gezondere tussendoortjes mee naar school geven… Klinkt dat niet heerlijk? Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit kinderspel! Cichoreiwortelvezel lijkt op poedersuiker, met een zeer aangename licht zoete smaak. In bakwaren vertoont het dezelfde functionaliteit als suiker. De cichoreiwortelvezel vervangt namelijk het volume dat suiker geeft en zorgt er zo voor dat je cake nog steeds lekker luchtig is en dat je koekje lekker crunchy blijft. Bovendien is het veel gezonder dan suiker. Zo verhoogt het je bloedsuikerspiegel niet en heeft het maar half zo veel calorieën. Het is ook een vezel en dus heel goed voor je spijsvertering. Met de recepten en tips hieronder kan je meteen aan de slag!

Volkoren pannenkoeken

Hier deel ik graag mijn favoriete pannenkoekenrecept met jullie, dat bovendien gemaakt is met volkoren bloem en SuperRoots! Gegarandeerd de nodige portie vezels inbegrepen!

Volkoren pannenkoeken gezond bakken met SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Mini havermout bananen pannenkoekjes

Heerlijke mini havermout bananen pannenkoekjes, een gezond en lekker ontbijtje zowel warm als koud! Boordevol onoplosbare vezels van havermout en natuurlijke prebiotische vezels dankzij SuperRoots!

Mini havermout bananen pannenkoekjes SuperRoots natuurlijke vezel tegen constipatie

Pannenkoekentaart met Aardbei, Framboos en Mango

Feest!
Wil jij ook eens wat anders dan de standaard taart om zelf te maken? En ben jij ook helemaal gek van pannenkoeken? Dan moet je zeker deze pannenkoekentaart met vers fruit proberen! Heerlijk fruitig en lekker gezond, want deze taart bevat veel fruit, volkoren bloem, SuperRoots cichoreiwortelvezel en geen toegevoegde suikers. Hiep Hiep... Hoera!

Pannenkoekentaart extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel zonder toegevoegde suikers

Boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken met extra vezel, dat moet je proberen! Een goede start van de dag is gegarandeerd met deze voedzame pannenkoeken voor het hele gezin.

Boekweitpannenkoeken extra vezel

Vanille & Chocolade Pannenkoeken

Zin om eens op ontbijt op bed te maken voor je allerliefste? Of je partner verrassen op vaderdag? Probeer dan zeker deze Vanille & Chocolade Pannenkoeken eens. Zijn hart zal helemaal smelten, want liefde gaat tenslotte nog steeds door de maag!

Vanille Chocolade Pannenkoeken extra vezel

Havermout Pannenkoeken

Eens wat anders als ontbijt, maar toch gezond en voedzaam? Probeer dan deze lekkere havermout pannenkoeken eens. Boordevol onoplosbare en oplosbare vezels! De ideale boost om je dag goed te beginnen.

Havermout pannenkoeken extra vezel cichoreiwortelvezel

Bananenpannenkoeken

Heb je wat meer tijd vanochtend? Probeer dan zeker deze heerlijke bananenpannenkoekjes eens. Je hebt niet veel ingrediënten nodig, maar dat maakt het eens zo leuk!

Bananenpannenkoeken met rode vruchten en SuperRoots vezel