Gezond bakken met minder suiker en meer vezel

Elke dag wat meer vezel en wat minder suiker in je ontbijt, snack, vieruurtje,… Je kinderen lekkere en gezondere tussendoortjes mee naar school geven… Klinkt dat niet heerlijk? Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit kinderspel! Cichoreiwortelvezel lijkt op poedersuiker, met een zeer aangename licht zoete smaak. In bakwaren vertoont het dezelfde functionaliteit als suiker. De cichoreiwortelvezel vervangt namelijk het volume dat suiker geeft en zorgt er zo voor dat je cake nog steeds lekker luchtig is en dat je koekje lekker crunchy blijft. Bovendien is het veel gezonder dan suiker. Zo verhoogt het je bloedsuikerspiegel niet en heeft het maar half zo veel calorieën. Het is ook een vezel en dus heel goed voor je spijsvertering. Met de recepten en tips hieronder kan je meteen aan de slag!

Gemarmerde Tulbandcake

Toegegeven, een tulbandcake zit boordevol suiker. Maar bij de feestdagen mag een beetje zondigen al eens. Als je dit dan toch dat tikkeltje gezonder kan maken door 20% suiker te vervangen door natuurlijke vezel van de cichoreiwortel, is dat toch helemaal genieten!

Gemarmerde tulbandcake vanille chocolade minder suiker gezonder bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Broodpudding

Heb je nog wat oud brood dat je liever niet weggooit? Probeer dan deze broodpudding eens, met extra vezel erbij is dit een heeeeerlijk tussendoortje!

Broodpudding minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Marmerkoekjes

Lekkere koekjes met chocolade en vanille, gemarmerd of in de vorm van wandelstokjes. Alleszins heerlijk voor groot en klein met wat minder suiker en meer vezeltjes, van de cichoreiwortel natuurlijk!

Marmerkoekjes gezond bakken tegen constipatie minder suiker SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Vegan Pecantaartjes

Een schitterend dessertje om elke oudejaarsavond mee op te vrolijken! Deze Vegan Pecantaartjes passen perfect met een bolletje ijs en een heleboel plezier bij het aftellen naar het nieuwe jaar. Met wat SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij zijn ze nog wat gezonder en zo zorg je ook in het nieuwe jaar voor ieders darmgezondheid! Gelukkig nieuwjaar!

Vegan pecantaartje gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel minder constipatie

Wintersmoothie

Bij smoothies denkt iedereen meteen aan een fruitige verfrissing op een warme zomerdag. Maar waarom niet eens een warme smoothie op een frisse winterdag!? Hier vind je een recept voor een warme smoothie. Ideaal om in de zetel onder een dekentje binnen te slurpen op een ijzige zondagochtend!

wintersmoothie superroots

Rudolf & zijn vriendjes: Kerstkoekjes

Het is ijzig koud buiten, dus niets leuker dan je hele huis vullen met de geur van versgebakken koekjes en die dan samen met de kids versieren. Deze koekjes zijn overheerlijk, met minder suiker en 2 gram vezel per koekje en een plezier om te maken en aan je gasten te serveren. Dé ideale bezigheid voor elke koude weekenddag!

Rudolf kerstkoekjes gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel minder suiker

Kerstscones met appeltjes en veenbessen

Een heerlijke kerstonbijt is pas compleet met verse scones erbij. Met appeltjes, veenbessen en natuurlijk SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit zeker een gezond succes. En wauw, zó lekker! Smullen gegarandeerd met dit recept.

Kerstscones appel veenbessen SuperRoots Cichoreiwortelvezel