Gezond bakken met minder suiker en meer vezel

Elke dag wat meer vezel en wat minder suiker in je ontbijt, snack, vieruurtje,… Je kinderen lekkere en gezondere tussendoortjes mee naar school geven… Klinkt dat niet heerlijk? Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit kinderspel! Cichoreiwortelvezel lijkt op poedersuiker, met een zeer aangename licht zoete smaak. In bakwaren vertoont het dezelfde functionaliteit als suiker. De cichoreiwortelvezel vervangt namelijk het volume dat suiker geeft en zorgt er zo voor dat je cake nog steeds lekker luchtig is en dat je koekje lekker crunchy blijft. Bovendien is het veel gezonder dan suiker. Zo verhoogt het je bloedsuikerspiegel niet en heeft het maar half zo veel calorieën. Het is ook een vezel en dus heel goed voor je spijsvertering. Met de recepten en tips hieronder kan je meteen aan de slag!

Abrikozen-Amandel koekjes

Heerlijke koekjes met een oranje twist speciaal voor Koningsdag! En dan ook nog eens met de nodige dosis prebiotische vezel. Het ideale tussendoortje voor jong en oud!

Abrikozen amandel koekjes SuperRoots Cichoreiwortelvezel minder suiker tegen obstipatie

Volkoren Griezelkoekjes

Het is weer Halloween! Dat betekent herfstig weer buiten, gezellige avondjes binnen en erop los griezelen. Ben jij nog op zoek naar een vakantiebezigheid met de kids? Probeer dan zeker deze griezelkoekjes. Leuk versierplezier en heel wat gezonder met minder suiker en meer vezel!

Griezelkoekjes met SuperRoots obstipatie verhelpen

Vegan Mini-Donuts

Vegan mini-donuts, een plezier voor de hele familie. Een heerlijke snack, lactose-vrij en zonder ei, maar wel met SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij. Smullen maar!

Vegan Mini donuts gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Gember Citroenkoekjes

Heerlijke Gember Citroenkoekjes van Naomi Dujardin, een topmadam gepassioneerd door gezonde voeding! Met SuperRoots natuurlijk :-)

Marmerkoekjes

Lekkere koekjes met chocolade en vanille, gemarmerd of in de vorm van wandelstokjes. Alleszins heerlijk voor groot en klein met wat minder suiker en meer vezeltjes, van de cichoreiwortel natuurlijk!

Marmerkoekjes gezond bakken tegen constipatie minder suiker SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Rudolf & zijn vriendjes: Kerstkoekjes

Het is ijzig koud buiten, dus niets leuker dan je hele huis vullen met de geur van versgebakken koekjes en die dan samen met de kids versieren. Deze koekjes zijn overheerlijk, met minder suiker en 2 gram vezel per koekje en een plezier om te maken en aan je gasten te serveren. Dé ideale bezigheid voor elke koude weekenddag!

Rudolf kerstkoekjes gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel minder suiker

Gezonde speculaaskoekjes

Speculaas zit altijd boordevol met suiker. Het kan ook anders! In deze variant maken we speculaas op basis van havermout en amandelen, met amper suiker en maar liefst 2 gram prebiotische vezel per koekje! Zo kan je verantwoord snoepen en je kinderen heerlijke speculaas mee naar school geven, zonder schuldgevoel!

Gezonde speculaas SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Pepernoten

Sinterklaas en Zwarte Piet komen eraan! En wat past daar nu beter bij dan heerlijk geurige pepernoten? Met maar liefst een derde minder suiker en wat vezel erbij, wordt het een heus feest, net dat tikkeltje gezonder!

Pepernoten minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Sandwichkoekjes met Frambozenconfituur

Een heerlijke koekje voor warme en koude dagen. Gezellig bij de koffie en ideaal voor kerst. Je kan zelf kiezen wanneer je ze op tafel zetten, smullen zal iedereen alvast zeker doen! Met bijna een derde minder suiker en met volkoren bloem erbij, zijn ze ook lekker en gezond voor in de brooddoos van de kinderen. Smullen maar!

Sandwichkoekjes volkoren minder suiker extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

De eenvoudigste koekjes ter wereld: Banaan Havermout Koekjes

De eenvoudigste en snelste koekjes die je ooit heb gebakken: Superlekker en mega-gezond. Zonder toegevoegde suikers en boordevol vezels, bessen en zaden!

Banaan havermoutkoekjes geen toegevoegde suikers extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Aardbei Kokosrotsjes

Ben jij ook een echte fan van kokosrotsjes en wil je ze wel eens op een andere manier maken? Maak ze dan met aardbei, extra vezel en zonder toegevoegde suikers. Plezier gegarandeerd voor het hele gezin!

Aardbei-kokosrotsjes zonder toegevoegde suikers extra vezel

Goedemorgen Havermoutkoekjes met Bessenmix

In de auto ontbijten met iets lekker en gezond? Probeer dan deze lekker koekjes met extra vezel en bessen-pitten mix. Goedemorgen!

 Havermoutkoekjes met bessenmix meer vezel